Ipak, o kojoj se god vrsti pokrova radilo, cijeli krov treba promatrati kao nedjeljivu cjelinu koja tek skladom svojih komponenti može ispuniti sve očekivane zahtjeve zbog čega Terran nudi cjelovite sustave za krovne sisteme.

Zbog vrhunske kvalitete, inovativnog dizajna i najnovijih tehnologija korištenih u svrhu proizvodnje, Terran crijepovi sve više pronalaze svoje mjesto na krovovima zadovoljnih kupaca dok za krovopokrivače koji su u njemu prepoznali kvalitetan proizvod na raspolaganju su svi fazonski betonski elementi bez obzira na boju, oblik i vrstu crjepova.

Svaki crijep, te uz to pripadajući betonski fazoni su površinsko obrađeni, koristimo četiri vrste površinske obrade, s time naši proizvodi i u sastavu i u kvaliteti se razlikuju.

Basic: (Dvostruko obrađena linija)

U ovu grupu pripadaju najćešći naši proizvodi koji su obrađeni dvostrukom tehnologijom bojanja crjepova. Nanošeni materijali i boje su se najviše dokazali tijekom više desetlijeća.

ColorSystem

U daljnjem razvoju tehnologije u ovoj grani industrije, još više prednosti se otvara za korištenje kvalitetnijih materijala. U prvom redu naš novi cilj je ColorSystemom omogućiti, zaštitu i trajnost izdržljivosti boja crjepova! Proizvodi koji su tertirani na ovaj način bolje izbjegavaju vremenske tegobe!

Resistor

U površinskoj završnoj obradi betonskog crijepa na najvišoj razini pomoću današnjeg tehnološkog znanja Resistor već u monogome nadizlazi svoja vremena preko povećane zaštite boja! Na taj način moguća je izrada takve površine na betonskom crijepu, s kojom izradom i korištenjem prirodnih izvornih materijala dolazi do sadašnje vrhunske kvalitete!

ClimaControl

Terran crjepovi sa ClimaControl površinskom obradom odbijaju sunčeve zrake koje zagrijavaju krovni pokrov i krovište. Ova metoda je kod upotrebe sve popularnijih Zenit crjepova, jako funkcionalna, djelotvornija i jednostavnija kao rješenje za manje zagrijavanje prostora ispod krovnih pokrova.

Energia pozitiva – moderna tehnologija ClimaControl površinske obrade crijepa, danas postiže korak korisnosti i do 10°C, s time je uvjerljivo najefikasnija tehnika za uštede energije.

Elegant

Elegant površinska obrada proizlazi iz tehnike i načina nanošenja, te iz tog razloga, postiže se prirodan, harmoničan izgled pokrova, te velika stabilnost boje. Kako bi se postigla glatka površina svilenkastog sjaja, tehnološki se na određeni način vrši završni premaz i obrada površine crijepa. U ovom smo postupku istražili kako svaka faza tehnike nanošenja osigurava izuzetno visoki stupanj zaštite boja, trajnosti, i sjaj premazane površine.