1920

Kálmán Mészáros u danas slovačkom Negyedu počeo se baviti proizvodnjom betonskog crijepa. “Mészáros” crjepove su tada proizvodili ručno.

1993

Vilmos Mészáros je sjedište obiteljske tvrtke premjestio u južni dio Baranje u grad Bóly.

1997

U posao stupa treća generacija obitelji. Istovremeno kreće i ubrzani tehnološki razvoj.

2000

Kao rezultat ozbiljnih napora na polju unapređenja proizvoda, uz dinamični napredak proizvodnih postupaka nastaje Danubia do danas najpopularnija linija proizvoda valovitog crijepa.

2003

Proširili smo ponudu sa površinski specijalno obrađenom linijom proizvoda Coppo koja je na sajmu građevine osvojila Veliku plaketu Construma u Budimpešti (Mađarska).

2004

U slovačkom Farkasdu je izgrađena tvornica Mediterran Slovačka s.r.o., u kojoj je puštena u pogon automatska proizvodna linija.

2005

Uvodi se Rundo dvostruko zakrivljeni crijep sa žlijebom, koji se još iste godine nagrađen Velikom nagradom BNV u Budimpešti (Mađarska), te iste godine počela je prodaja i otvoren je ured u Hrvatskoj, pod nazivom Mediterran cijep d.o.o.

2007

Pojavio se crijep Zenit, uzbudljive Carbon boje, pravokutnog oblika, pročišćene, homogene površine, koji predstavlja novi smjer u odnosu na tradicionalni crijep. Ova linija proizvoda je prva opremljena ColorSystem sustavom zaštite boja.

2008

Asortiman proizvoda opremljenih ColorSystema zaštitom boje se proširuje linijom proizvoda Rundo, Danubia, Coppo i Zenit. U Kunszentmiklósu započinje s radom automatizirani proizvodni pogon.

2009

Linija proizvoda Danubia basic se proizvodi u Natur boji, po pristupačnoj cijeni.

2010

Kao rezultat dugotrajnog istraživačkog rada, razvili smo postupak površinske obrade Resistor, koji našem crijepu osigurava izuzetno visoki stupanj zaštite i trajnosti.

2012

Proizvodnja počinje u najnovijoj tvornici u Bóly-u, ta inovacija je u Srednjoeuropskoj regiji jedinstvena u razvoju suvremene tehnologije, s kojom kontinuirano proširujemo prodajnu mrežu svojih proizvoda, te činimo još dostupnijima.

2014

Od Mediterrana do Terrana. U cilju daljnjeg jačanja tržišne pozicije novi korak je i promjena imena. Nedavni tehnološki napredak poklapa se sa izgradnjom nove tvornice. Sa Terran imenom dajemo do znanja da su naši proizvodi napredniji, bez obzira u kojoj klimatskoj zoni primijenjeni, svuda estetski primamljivi i predstavljaju moderan stil današnjice. Predstavljen je Synus najlakši betonski crijep i jedan od najlakših crjepova uopće u ovom dijelu Europe.

2017

Naš proizvodni kapacitet se proširilo sa izgradnjom najnovije četvrte tvornice u Câmpia Turzii, u Rumunjskoj. Zahvaljujući najnovijoj završnoj obradi ClimaControl, do 10 °C niža temperatura može se postići ispod pokrova u krovnoj konstrukciji, što vam daje veću udobnost u kući. Primjenom modernih tehnologija u tvornici, robotske ruke nadopunjuju rad ljudi u proizvodnji betonskih fazona.

Budućnost

Naša tvrtka danas slavi kao međunarodno priznati proizvođač betonskih crjepova, tj.kompletnog sustava krovišta. Osnovni kriterij uz znanstveno-istraživački pristup i zahtjev najviše kvalitete u Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.-a je i kvalitetan transport do kupca.

Naša zbilja

Kao rezultat naših aktivnosti 2018. godina je bila vrlo značajna jer smo pokrenuli razvoj jedinstvenog i inovativnog proizvoda, crijep s integriranim solarnim ćelijama pod nazivom TERRAN GENERON. Ekološka svijest isto je važan aspekt naše tvornice u Bóly-u, solarni park je izrađen pored tvornice koji nam proizvodi potrebnu količinu energije za rad. Danas naša tvrtka posluje kao međunarodno priznati proizvođač betonskih crjepova i kompletnih krovnih sustava. Proizvođač Terran ima osnovni zahtjev znanstveno istraživački i razvojni rad, te kvalitetu i transportnu disciplinu. Samo na taj način možemo postići naš najvažniji cilj: zadovoljnu bazu kupaca.