1920

1920. godine Kálmán Mészáros u danas slovačkom Negyedu počeo se baviti proizvodnjom betonskog crijepa. Takozvane Mészáros crjepove su tada proizvodili ručno. Mészáros crjepovi mogu se naći na krovu susjedstva stotinu godina.

1993

Vilmos Mészáros je sjedište obiteljske tvrtke premjestio u južni dio Baranje, u grad Bóly. Povećanje kapaciteta provodi se uvođenjem poluautomatizirane linije proizvodnje.

1997

U posao stupa treća generacija obitelji, istovremeno kreće i ubrzani tehnološki razvoj, potpuno automatizirani, europski standard.

2000

Kao rezultat ozbiljnih napora na polju unapređenja proizvoda M15, promijenili ime na M10, a uz dinamični napredak proizvodnih postupaka nastaje Danubia, do danas najpopularnija linija proizvoda valovitog crijepa. U slovačkom Farkasdu 2000. godine je izgrađena tvornica Mediterran Slovačka s.r.o.

2001

Proširili smo ponudu sa površinski specijalno obrađenom linijom proizvoda Coppo Antik, što svojim oblikom i bojom potiče sunčanu atmosferu talijanskih krajolika.

2003

Kao rezultat opsežnog istraživanja, 2003. godine posebno je razvijeno nekoliko Coppo linija proizvoda, koja je osvojila Veliku plaketu Construma u Budimpešti (Mađarska).

2005

Uvodi se Rundo, dvostruko zakrivljeni crijep sa žlijebom, koji je još iste godine nagrađen Velikom nagradom BNV, te iste godine počela je prodaja i otvoren je ured u Hrvatskoj, pod današnjim nazivom Terran crijep d.o.o. Zahvaljujući dinamičnom razvoju, iste godine došlo je do otvaranja i sestrinske tvrtke u Rumunjskoj, pod imenom Terran Rom SRL., gdje počinje proizvodnja u najnovijoj tvornici u Aranyosgyeresu od prošle godine.

2007

Pojavio se crijep Zenit, uzbudljive Carbon boje, pravokutnog oblika, pročišćene, homogene površine, koji predstavlja novi smjer u odnosu na tradicionalni crijep. Ova linija proizvoda je prva opremljena ColorSystem sustavom zaštite boja.

2008

Asortiman proizvoda opremljenih ColorSystema zaštitom boje se proširuje linijom proizvoda RundoDanubiaCoppo i Zenit. U Kunszentmiklósu započinje s radom automatizirani proizvodni pogon.

2009

Linija proizvoda Danubia basic se proizvodi u Natur boji, po pristupačnoj cijeni.

2010

Kao rezultat dugotrajnog istraživačkog rada, razvili smo postupak površinske obrade Resistor, koji našem crijepu osigurava izuzetno visoki stupanj zaštite i trajnosti.

2012

Proizvodnja počinje u najnovijoj tvornici u Bólyu, ta inovacija je u Srednjoeuropskoj regiji jedinstvena u razvoju suvremene tehnologije, s kojom kontinuirano proširujemo prodajnu mrežu svojih proizvoda, te činimo još dostupnijima. U Subotici na najsjevernijem gradu u Srbiji, otvoren je ured pod nazivom Terran Krovni Sistem d.o.o., koji daje značajan doprinos strateškim ciljevima širenje prodajne mreže.

2014

Od Mediterrana do Terrana. U cilju daljnjeg jačanja tržišne pozicije novi korak je i promjena imena. Nedavni tehnološki napredak poklapa se sa izgradnjom nove tvornice. Sa Terran imenom dajemo do znanja da su naši proizvodi napredniji, bez obzira u kojoj klimatskoj zoni primijenjeni, svuda estetski primamljivi i predstavljaju moderan stil današnjice. Predstavljen je Synus najlakši betonski crijep i jedan od najlakših crjepova uopće u ovom dijelu Europe.

2017

Naš proizvodni kapacitet se proširilo sa izgradnjom najnovije četvrte tvornice u Aranyosgyéresu, u Rumunjskoj. Zahvaljujući najnovijoj završnoj obradi ClimaControl, do 10°C niža temperatura može se postići ispod pokrova u krovnoj konstrukciji, što vam daje veću udobnost u kući. Primjenom modernih tehnologija u tvornici, robotske ruke nadopunjuju rad ljudi u proizvodnji betonskih fazona.

2019

Na tržištu smo predstavili jedan od naših najinovativnijih proizvoda do sada, solarni crijep Terran GENERON, preuzima ulogu krova i crjepa na potpuno novi način istovremeno pružajući kompletno rješenje ne samo kao krovni pokrov već i za maksimalnu iskoristivost solarne energije.

Razvoj branda i naša vizija

Naša tvrtka danas slavi kao međunarodno priznati proizvođač betonskih crijepova, tj. kompletnog sustava krovišta. Budućnost uz bezvremensku kvalitetu, koja proizlazi iz fizikalnih karakteristika naših proizvoda, filozofija naše tvrtke je stvaranje ugođaja koji zrači životnom radošću, a uz pomoć jedinstvenih oblika i boja. Činimo značajne korake u smislu kontinuiranog unaprjeđivanja proizvoda kako bi Vi – dajući mašti na volju – mogli odabrati krovni pokrov koji najbolje odgovara Vašem ukusu i stilu.